To je cedevita | Priča o vitaminima

B 1 description

ZA ONE KOJI TREBAJU RAZBISTRITI MISLI

Tiamin doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava: sudjeluje kao koenzim u procesu stvaranja neurotransmitera, prijenosnika poruke među živčanim vlaknima, što je nužno za dobru koncentraciju.

B 2 description

ZA ONE KOJI CIJENE SVOJ VID

Riboflavin pozitivno utječe na stanični metabolizam, posebno metabolizam željeza. Doprinosi održavanju kože i sluznica zdravima te očuvanju normalnog vida.

B 3 description

ZA ONE KOJIMA NEDOSTAJE VEDRINE

Niacin je važan za normalnu psihološku funkciju te funkciju živčanog sustava - dobro raspoloženje ogledalo je općeg psihološkog stanja.

B 5 description

ZA ONE KOJI VOLE UVIJEK BITI FIT

Pantotenska kiselina uključena je u procese nastajanja energije te stvaranja hormona i neurotransmitera; doprinosi smanjenju osjećaja umora i iscrpljenosti.

B 6 description

ZA ONE KOJIMA JE VAŽAN MIRAN SAN

Piridoksin tijelo koristi u razgradnji ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Doprinosi normalnom metabolizmu, a dobar metabolizam omogućava miran san.

B 9 B9

ZA ONE KOJIMA ŽELIMO DA NARASTU

Folna kiselina ima ulogu u procesu dijeljenja stanica, zato baš ovom vitaminu trebamo zahvaliti na doprinosu pravilnom rastu i razvoju tkiva tijekom trudnoće.

B 12 B12

ZA ONE KOJI MORAJU NAPUNITI BATERIJE

Cijanokobalamin je vitamin s vrlo važnom ulogom u raznim metaboličkim procesima - izrazito je bitan njegov doprinos normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i razvoju stanica uopće.

C description

ZA ONE KOJI TREBAJU PRAVU ZAŠTITU

Askorbinska kiselina jedan je od najjačih antioksidansa - blagotvorno doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, što je izrazito važno osobama koje su sklone infekcijama i alergijama.

E description

ZA ONE KOJI BI OSTALI MLADI U SRCU

Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od slobodnih radikala i time usporava njihovo prerano starenje. Brojna istraživanja ukazuju na njegovu važnu zaštitnu ulogu i kod razvoja ateroskleroze.

0 Loading