Тоа е Cedevita | 9 витамини

B 1 description

ЗА ОНИЕ КОИ ТРЕБА ДА РАСЧИСТАТ МИСЛИ

Тијамин ѝ придонесува на нормалната функција на нервниот систем: учествува како коензим во процесот на создавањето на невротрансмитери, пренесувачи на пораки помеѓу нервните влакненца што е потребно за добра концентрација.

B 2 description

А ОНИЕ КОИ ГО ЦЕНАТ СВОЈОТ ВИД

Рибофлавин позитивно влијае врз клеточниот метаболизам, а особено на метаболизмот на железото. Придонесува на одржување на кожата и мукозните мембрани здрави како и зачувување на нормалниот вид.

B 3 description

ЗА ОНИЕ СО НЕДОСТАТОК НА ВЕДРИНА

Нијацин е важен за психолошка функција и функција на нервниот систем – добро расположение е огледало на општата психолошка состојба.

B 5 description

ЗА ОНИЕ КОИ САКААТ СЕКОГАШ ДА СЕ ФИТ

Пантотенска киселина вклучена е во процеси на создавање на енергија како и создавање на хормони и невротрансмитери; придонесува и кон намалување на чувство на замореност и исцрпност.

B 6 description

ЗА ОНИЕ НА КОИ ИМ Е ВАЖЕН МИРЕН СОН

Телото користи пиридоксин во разградување на јаглени хидрати, маснотии и белковини. Придонесува кон метаболизам, а подобар метаболизам овозможува мирен сон.

B 9 B9

ЗА ОНИЕ НА КОИ САКАМЕ ДА ПОРАСНАТ

Фолната киселина има ролја во процесот на делење на клетки, затоа токму на овој витамин треба да му заблагодариме на правилен раст и развој на ткиво во текот на бременост.

B 12 B12

ЗА ОНИЕ ШТО ТРЕБА ДА НАДОПОЛНАТ БАТЕРИИ

Цијанокобаламин е витамин со голема ролја во разните процеси на метаболизмот – исклучително е важен неговиот придонес кон нормално создавање на црвени крвни клетки и општиот развој на клетки.

C description

ЗА ОНИЕ НА КОИ ИМ ТРЕБА ВИСТИНСКА ЗАШТИТА

Аскорбинската киселина е една од најсилните антиоксиданси – пријатно придонесува кон функцијата на имунолошкиот систем што е многу важно за лица кои се склони на инфекции и алергии.

E description

ЗА ОНИЕ ШТО САКААТ ДА ОСТАНАТ МЛАДИ ВО СРЦЕ

Витамин E придонесува кон заштита на клети од слободни радикали и со тоа забавува нивното порано стареење. Бројни истражувања покажуваат на неговата важна заштитна ролја и кај развој на атеросклероза.

0 Loading